Kmetova miza, ki je konec septembra s testnimi izvedbami prviÄ navdušila
udeležence, je prviÄ potekala za javnost kot otvoritveni dogodek
KulinariÄne jeseni z Okusi Radol’ce. Obiskovalci, ki so do zadnjega
kotiÄka napolnili dva vozova lojtrnika, so se po prvem prigrizku podali
na pot po Äudoviti radovljiški deželi, kjer so uživali v pogledih na
vrhove Karavank in Kamniško Savinjskih Alp, do vasi Vrbnje. Tam so si
ogledali ekološko in biodinamiÄno kmetijo Brinšek, kjer imajo poleg
ekološkega tudi prestižni Demeter certifikat. Ogled kmetije so
zakljuÄili z degustacijo izjemno okusnih zvežih plodov in domaÄih sokov,
pot pa nadaljevali z lojtrnikoma in tokrat uživali v pogledu na
Julijske Alpe. Na enem od poljskih križišÄ sta za preseneÄenje poskrbela
harmonikaš in popotnik z lokalnim tepkovim žganjem. V bližini vasi
Hraše so popotovanje sklenili na Ekološki kmetiji Vegerila. Tam je bila
tudi naša televizijska ekipa.
