V bistroju Georgie je potekal dogodek Meet&Eat, na katerem so se ob
uradnem zaÄetku jesenskega Tedna restavracij (TR) zbrali predstavniki
medijev, vplivneži ter kljuÄni akterji iz gostinskega sektorja. Dogodek
je poudaril pomen lokalnih okusov in sestavin pri razvoju slovenskega
gostinstva ter sodelovanje med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano (MGKP) in TR v okviru sheme »izbrana kakovost – Slovenija (IK –
Slovenija)«. Uroš Mencinger je kulinariÄni kritik Tedna restavracij, ki
letos poteka od 11. pa do 20. oktobra. Gre za najveÄji slovenski
kulinariÄni dogodek v katerem sodeluje 107 vrhunskih slovenskih
restavracij, ki bodo nudile posebne degustacijske menije z vrhunsko
gastronomijo oblikovane iz lokalnih in sezonskih sestavin po dostopnih
cenah. Cena menija se zaÄne pri 24 evrih za restavracije z enim srÄkom,
medtem ko bodo v restavracijah z dvema ali veÄ srÄki cene znašale 26
ali 30 evrov.Prav o tem sem se z njim pogovarjal naš dopisnik Janez
Platiše.
