Epidemija se umirja, a držimo se vseh ukrepov

Direktor NIJZ Milan Krek je povedal, da nam število okuženih glede na svetovno merilo upada, tudi v evropskem povprečju število okuženih pada. Slovenija beleži trend zmanjševanja števila okuženih, kar kaže tudi današnja številka, samo 24 okuženih, kar nismo zabeležili že zelo dolgo. Kot je še dejal, se je število umrlih v domovih za starejše občane…

Preberi več

Preživljanje krompirjevih počitnic

Pretekli teden so zaznamovali prazniki. Razveselili so se jih predvsem šolarji, ki so preživljali krompirjeve počitnice. Predvsem je bilo med prazniki prijetno vreme, kar za današnji dan ne moramo reči. Kam za krompirjeve počitnice, ko cene letijo v nebo in ljudje željni oddiha išÄejo kraje za prijetno preživljanje prostega časa?    

Preberi več

Akcija Teddy Bear Toss

V februarju je ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice že drugo leto zapored organizirala dobrodelno tekmo Teddy Bear Toss. Gre za tekmo, ki na tih in skromen način povezuje lokalno skupnost; na eni strani navijače, ki zberejo medvedke in s tem nagradijo prvega strelca domače ekipe, na drugi strani ekipo, ki se nesebično bori za zadetke,…

Preberi več

VIDEO: V blesku kovinske oprave

Grad Khislstein v Kranju je v petek zvečer gostil množico ljudi, ki so si ogledovali izjemno odkritje – poznoantična vojaška lamelna oklepa in kopjasto orožje. Gorenjski muzej je razstavo evropskega pomena poimenoval V blesku kovinske oprave, odprla pa jo je ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar. (A. J.) {flv}porocila_20151207_oklepa{/flv}

Preberi več

Nacionalni kulinarični projekt Tuševa zvezdica

V podjetju Tuša v sodelovanju z Društvom kuharjev in slašÄičarjev Slovenije že 6. leto pripravljajo nacionalni kulinarični projekt Tuševa zvezdica, ki vstopa v novo, šesto leto ter išÄe nove, izvirne in kreativne mojstre kuhinje. Vsako leto skozi izobraževalna tekmovanja najuglednejši kulinarični strokovnjaki v Sloveniji podajo svoj pogled in spodbujajo mlade k drugačnemu pristopu k pripravi…

Preberi več